De dagen worden korter, het weer guurder. De herfst is begonnen. Maar… dat mag de pret niet drukken. Het voelt alsof de zon gaat schijnen, we mogen immers steeds meer terug naar het oude normaal. Wat is het prettig om weer naar kantoor te gaan en het sociale bedrijfsleven weer op te pakken. De praatjes bij het koffiezetapparaat, die nieuwe collega in real life ontmoeten, dat voelt toch allemaal een stuk prettiger dan via de digitale weg.

Een relatie, vriend of collega geef ik persoonlijk het liefst een stevige handdruk, het voelt simpelweg ongemakkelijk – en misschien zelfs wel onbeschoft – om dit niet te doen. Deze eeuwenoude beleefdheidsvorm kan wat mij betreft zijn intrede weer doen in de ‘normale’ gang van zaken.

Mits iedereen natuurlijk doordrongen blijft van het belang van een goede handhygiene. Maar is dat nu zo? Gek genoeg merk ik, uit eigen onderzoek, dat de aandacht op dit vlak ernstig is verslapt. En dit blijkt ook uit de oplopende besmettingen, voor ons absoluut geen verrassing.

Verslappen is dus écht onverstandig, zeker in deze periode van het jaar. Want júist door de focus op een goede handhygiëne te houden, kun je o.a. een verkoudheid, griep, MRSA en natuurlijk nu ook corona voorkomen. Het verspreiden van een virus wordt echt aanzienlijk beperkt door simpelweg te niezen in de elleboog en het blijven desinfecteren van de handen, met goede middelen. Wat mij betreft mag de overheid daar nog meer de focus op leggen.

Germstar ElseWhere, permanent sterk in prijs verlaagd!

Naast het werken op kantoor en de zakelijke meetings buiten de deur is het sociale leven ook weer aanzienlijk drukker. We zoeken elkaar op nu het weer kan. Gezellig binnen met familie en vrienden. Nu de herfst zijn intrede heeft gedaan zullen de ramen niet constant open zijn. Ventileren is gewenst en het blijft extra belangrijk om alert te zijn. Een vervelend virus loop je immers in een fractie van een seconde toe. En de gevolgen zijn gewoon vervelend.

Bied jouw gasten daarom òok de mogelijkheid om hun handen te reinigen bij binnenkomst. Met 0,9 ml tot 1,1 ml Germstar kun je de handen al voor 99,99% vrijwaren van bacteriën, schimmels en virussen!

Rest mij alleen nog om iedereen veel succes en plezier te wensen. Geniet van alle sociale contacten en zorg goed voor elkaar: voor je collega’s, vrienden en familie. Houd elkaar gezond!

 

Met vriendelijke groet,

Ton ten Westenend

Ps. En nog even voor de duidelijkheid, Germstar staat uiteraard netjes Europees geregistreerd met 70% alcohol als hoofdbestanddeel. Hierdoor voldoen wij aan de wet en regelgeving die ook in Nederland geldt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen

Back to Top