Met de R in de maand is de kans op een snotneus, verkoudheid en griep groter. Wandelen met een verkoudheid of griep. Wat is slim?

Dit weet je al! klik hier

 

MAAR WIST JE DIT OOK?
Je voelt je echt niet lekker, maar zit de verkoudheid boven je nek (hoofd, neus, strottenhoofd), dan kun je gaan wandelen. Maar doe het wel rustiger aan dan normaal. Pas bijvoorbeeld je afstand en snelheid aan. Je lichaam is namelijk bezig met zich te herstellen en dat kost energie.

Zit de verkoudheid onder je nek (hoesten, longen): houd het bij een klein rondje voor ‘een frisse neus’. Je zult bij inspanning eerder slechter dan beter gaan voelen en de kans is aanwezig dat je je klachten verergert en zelfs een longontsteking op loopt.

Een ander verhaal is koorts: als je koorts hebt, sport je niet. Tijdens koorts is je lichaam heel hard aan het werk een (virus)infectie te lijf te gaan. Je griep er uit zweten? Dat is een achterhaalde uitspraak, ongezond en nog gevaarlijk ook.

Voorkomen is beter dan genezen, kleed je naar de weersomstandigheden en neem voorzorgmaatregelingen.

Germstar voor onderweg, hier

Wandelen verlaagt uw bloeddruk en het cholesterolgehalte in uw bloed. Daarnaast verbetert het de conditie van hart en bloedvaten. Wie veel wandelt, vergroot het vermogen van de longen om zuurstof op te nemen.

Je lichaam kan al signalen afgeven dat het mogelijk iets onder de leden heeft, nog voordat je het zelf in de gaten hebt.

Bovenal geniet van deze herfst, ga wandelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen

Back to Top