Beste lezer,

Ik denk dat ik voor iedereen kan spreken als ik zeg dat 2020 een bewogen jaar is geweest. Waar het Coronavirus in het begin van het jaar een ver-van-ons-bed-show was, bleek dat in maart een compleet andere situatie. Het virus verspreidde zich razendsnel in de wereld en binnen no-time was er sprake van een pandemie. Wereldwijd gingen er landen in lockdown; de horeca, de winkels en alle scholen dicht. Wc-papier werd gehamsterd en er stonden ellenlange rijen voor de supermarkt. En reizen mocht enkel nog noodzakelijk. Einde vrijheid.

Vandaag de dag zitten we in de tweede lockdown en hebben veel ondernemers hun deuren voor een tweede keer moeten sluiten, sommige zelfs definitief. Oudere mensen lijden aan eenzaamheid. Verjaardagen worden niet of beperkt gevierd en bruiloften worden verzet. Mondkapjes zijn niet meer weg te denken in het straatbeeld en we wassen onze handen stuk om het Coronavirus enigszins onder controle te houden. Triest, wat een jaar…

Germstar stond door het coronavirus ook voor een extreme uitdaging; Er was ontzettend veel vraag naar ons product en de prijzen van de grondstoffen waren fors gestegen. Maar hoe gek dat ook klinkt, ik ben dankbaar voor deze uitdaging. Het kan namelijk ook anders, zo ervaren veel van mijn afnemers en contacten en daarmee staan mijn uitdagingen in schril contrast. Dus dank jullie wel voor het geduld, het vertrouwen en de positieve reacties op ons mooie product.

Ik ben ervan overtuigd dat we ook mooie inzichten overhouden aan het afgelopen jaar. Wees bewust van wat je wel hebt, wees zuinig op je dierbaren en tel je zegeningen. Denk aan hetgeen wat we wel hebben. Dingen waar we trots op zijn en waar we blij mee zijn, juist in deze tijd. Dat gaat ons er doorheen slepen. We gaan samen positief de toekomst in! Want zeg nou zelf, het kan toch alleen maar beter worden?

Ik vertrouw erop dat we in het nieuwe jaar, 2021, een stap dichter naar het oude normaal gaan zetten. En ik kan niet wachten! Maar tot die tijd wil ik jullie allemaal vragen om niet teveel stil te staan bij de negativiteit van 2020. Geniet, juist nu, van de komende Kerstdagen en de jaarwisseling, samen met je naasten.

Het leven kan zo voorbij zijn, dat hebben we allemaal wel gezien tijdens deze pandemie. Kijk vooruit naar een nieuw jaar vol nieuwe kansen, uitdagingen en mooie gebeurtenissen. Ik wens u allen hele mooi en gezegende Kerstdagen en een spetterend oud en nieuw. Maak er iets moois van en tot volgend jaar!

Ton ten Westenend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen

Back to Top